На кордоні України затримала наркоторговця, який перевозив у шлунку кокаїн на 3,5 млн грн

На кордоні України затримала наркоторговця, який перевозив у шлунку кокаїн на 3,5 млн грн

В Україні викрили міжнародний канал контрабанди кокаїну. Зокрема, було затримано наркоторговця, який перевозив заборонені речовини у себе в шлунку. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Наркотики зберігалися у спеціальних капсулах.

"За один раз наркокур’єр міг переправити у власному шлунку до пів кілограма кокаїну на майже 3,5 млн у гривневому еквіваленті. "Маршрут" контрабандного каналу пролягав транзитом через декілька європейських країн. Потім наркотики завозили до Одеси для подальшого збуту", - йдеться у повідомленні.

В СБУ наголосили, що прибуток від такої діяльності був мільйонним. 

Співробітники спецслужби встановили, що схему розповсюдження наркотиків  організувала представниця криміналітету Сумщини разом із спільником, який виїхав до однієї з країн Латинської Америки.

"Там чоловік налагодив зв’язки з місцевими наркоторгівцями, в яких купував кокаїн та переправляв його своїм спільникам в Україну. Зокрема, мешканець Одеси отримував контрабандний "товар" та в подальшому підшукував наркодилерів. Для перевезення наркотиків із-за кордону фігуранти регулярно залучали наркокур’єрів, які отримували свій "відсоток" з кожної партії "товару". Таких "перевізників" підшукували серед осіб, що звільнялись від призову і могли вільно перетинати кордон", - зазначили у СБУ.

Служба безпеки затримала під час проходження митниці одного з учасників наркоугруповання. В його речах та у шлунку виявили майже пів кілограма кокаїну.

Згодом було затримано організаторку схеми та її спільника. Вони якраз збиралися зустріти затриманого раніше наркокур'єра.

Усім затриманим оголосили підозри за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує до десять років за ґратами. Наразі ці фігуранти справи перебувають під вартою.

Як повідомляли "Ми-Україна", оперативники Нацполіції перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків. Вони вилучили кокаїн на близько пів мільйона доларів США.

Головне