На кордоні Польщі з Білоруссю з початку року постраждали понад 60 військових

На кордоні Польщі з Білоруссю з початку року постраждали понад 60 військових

У Польщі від початку цього року від агресивних дій нелегальних мігрантів, які намагалися потрапити до країни, постраждали 63 військовослужбовці. Про це заявив заступник міністра національної оборони Польщі Павел Бейда, пише RMF24.

Відомо, що іноземці проявляють агресію до силовиків, зокрема кидаючи у їхній бік камінням і гілками.

"Під час затримання чи утримання від пересування нелегальних мігрантів з початку 2024 року постраждали 63 військових", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що від початку року до 15 жовтня на кордоні з Білоруссю зафіксовано майже 28 тис. спроб нелегального перетину кордону, що на понад 2 тис. більше, ніж за весь 2023 рік. Серед іноземців домінують громадяни Сирії, Афганістану, Сомалі, Еритреї, Індії, Ефіопії та Ємену.

Бейда додав, що в межах операції "Безпечне Підляшшя" у захисті кордону з Білоруссю беруть участь близько 6 тис. військових.

Нагадаємо, що прикордонники на Закарпатті зупинили спробу незаконного перетину кордону, де киянин намагався видавати себе за військовослужбовця, використовуючи привітання “Бажаю здоров’я!” та військову форму.

Як повідомляли "Ми-Україна", українські прикордонники неподалік кордону з Молдовою виявили 19 чоловіків, які намагалися нелегально перетнути державний кордон.

Головне