На Кіровоградщині знайшли вітчизняний електромобіль, який старший за Ілона Маска

На Кіровоградщині  знайшли вітчизняний електромобіль, який старший за Ілона Маска

На Кіровоградщині знайшли компактний електричний автомобіль, який був виготовлений школярами одного з гуртків Павлиського ліцею імені Сухомлинського, інформує Autogeek.

Відомо, що вітчизняний електромобіль було створено на стику 60-70-х років. Родстер розрахований на двох підлітків, або одну дорослу особу. Він створений з вузлів та агрегатів серійних транспортних засобів, що випускались в СРСР.

"Автомобіль має батарею на 96 А/год й мережу на 6 В, а у рух авто приводить модифікований стартер від “Москвич-400”. До того ж прототип має принцип керування однією педаллю, запровадженням якого зараз “хизуються” сучасні автовиробники", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що електричний автомобіль можна побачити у Педагогічно-меморіальному музеї Василя Сухомлинського у Павлиші. Транспортний засіб їздив ще до появи на світ Ілона Маска, адже засновник Tesla народився 28 червня 1971 року.

Василь Сухомлинський - український педагог, який працював директором ліцею. Очолював велику кількість гуртків, які розвивали учнів у вільний від навчання час. Одним із гуртків був - технічний, де школярі створи компактний електричний родстер.

Нагадаємо, що компанія Tesla заявила про відкликання понад двох мільйонів електромобілів через проблеми з автопілотом. Відкликання оголосили у Сполучених Штатах Америки

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, послугою купівля-продаж автомобілей у застосунку "Дія", за останньою інформацією, вже скористалися 10 тис. разів.

Головне