На Кіровоградщині затримали шахрая, який ошукав на понад 1 млн грн родичів загиблих воїнів

На Кіровоградщині затримали шахрая, який ошукав на понад 1 млн грн родичів загиблих воїнів

На Кіровоградщині затримано організатора шахрайської схеми, який ошукав родичів загиблих військовослужбовців на 1,1 мільйонів гривень, використовуючи фальшиві донати на ЗСУ.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Поліція Кіровоградської області затримала 46-річного організатора шахрайської схеми, який входив у довіру до родичів загиблих воїнів і змушував їх перераховувати частину посмертних виплат на фіктивні донати для ЗСУ. Вдаючи підполковника, зловмисник використовував психологічний тиск та погрози, змушуючи потерпілих віддавати кошти.

За попередніми даними, злочинець ошукав родичів загиблих на близько 1,1 мільйонів гривень. Його було затримано під час отримання 300 000 грн від матері загиблого військовослужбовця. У ході обшуків правоохоронці вилучили підроблені документи, мобільні телефони та банківські картки.

Організатору схеми загрожує покарання за ч. 5 ст. 190 (Шахрайство) КК України з можливістю позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Слідство триває у співпраці з УСБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Полтавській області двоє неповнолітніх дівчат віком 15 та 16 років підпалили придбаний волонтерами автомобіль для військових.

Головне