На Кіровоградщині "прилетіло" по об'єкту енергосистеми: що відомо

На Кіровоградщині

В ході російської нічної атаки постраждав один з об'єктів енергетичної інфраструктури в Кіровоградської області. Про це вранці 2 квітня повідомив голова місцево ОВА Андрій Райкович. 

"Під час чергової ворожої дронової атаки на Кіровоградщині ушкоджено об‘єкт енергетики", - написав він.

На енергооб'єкті зайнялась пожежа. Надзвичайники оперативно прибули на місце і швидко впорались в вогнем. Минулось без поранених або загиблих. 

"Наслідки пошкодження уточнюються", - додали у Силах оборони півдня України. 

У ніч на 2 квітня ворог цілив по об'єктах енергетичної інфраструктури Дніпропетровської та Кіровоградської областей. В цілому по вказаних регіонах було запущено 10 "шахедів", дев'ять з яких були ліквідовані в межах повітряного простору над Дніпропетровщиною.

За даними Генштабу ЗСУ, упродовж минулої бойової доби, 1 квітня, армія рф здійснила вісім ракетних та понад 90 авіаударів. Противник майже 130 разів відкривав вогонь з РСЗВ по мирних містах та селах країни, а також по позиціях ЗСУ та Сил оборони. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Нагадаємо, 30 березня у Кіровоградській області вводилися в дію графіки аварійних відключень, 31 числа їх було скасовано - обмеження споживачів були зняті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окрім регулярних ударів по об'єктах генерації та розподілу електричної енергії російська армія також атакує і газотранспортну систему Україну, включно з підземними сховищами газу. Попри "прильоти" система працює цілісно, розповіли в Міненерго.

Головне