На Київщину насувається негода, - КОВА

На Київщину насувається негода, - КОВА

На Київську область насувається негода в неділю та понеділок, тобто з 26 до 27 листопада. Мешканців регіону закликають бути обережними.

Про це повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що за прогнозами синоптиків, слід чекати на ожеледицю, хуртовини, посилення вітру тощо. Крім того, прогнозуються сильні снігопади.

"Тож прошу кожного мешканця області заздалегідь подбати не лише про себе. Допоможіть тим, хто в разі погіршення погоди не зможе самостійно дістатися до магазину чи аптеки. Закупіть їм усе необхідне", - написав Кравченко в соцмережі.

Водіїв автівок також закликали. за можливості, не їздити у найближчі дні.

При цьому, як наголосив керівник КОВА, усі відповідні служби були поінформовані і готові до погіршення погодних умов. Оперативні служби регіону перевели на цілодобове чергування. Водночас безпеку на дорогах будуть моніторити Служба відновлення та розвитку інфраструктури Київщини, Національна поліція та ГУ ДСНС. Вони також готові до аварійно-рятувальних робіт, якщо виникне така необхідність. Напоготові також снігоприбиральна техніка. 

Крім того, найближчим часом, якщо це буде потрібно, розгорнуть додаткові пункти незламності та обігріву.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, рятувальники показали, як засніжило гору Піп Іван Чорногірський. Раніше Держслужба з надзвичайних ситуацій попередила про погіршення погодних умов. Упродовж 26-27 листопада на значній території України очікуються сильні снігопади, ожеледь, пориви вітру.

Головне