На Київщині завершили розслідування забруднення земель на понад мільйон гривень

На Київщині завершили розслідування забруднення земель на понад мільйон гривень

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України завершили досудове розслідування факту забруднення 1,3 гектара земель у Київській області, що призвело до екологічної шкоди на понад мільйон гривень. 

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Під час розслідування встановлено, що підприємство, відповідальне за утилізацію побічних продуктів тваринного походження та переробку простроченого продовольства, насправді складало гнилісні відходи на території лісових угідь, фермерських господарств та інших підприємств у Київській області, що спричинило псування ґрунтів.

У результаті злочинної діяльності було зафіксовано значне перевищення норм небезпечних речовин у ґрунті, таких як сірка, суперфосфат, хром, мідь і цинк, що може призвести до загибелі тваринного та рослинного світу, а також до захворювань людей через потрапляння отрути у підземні води та місцеві річки.

Розслідування проводилося за матеріалами Департаменту забезпечення діяльності, повʼязаної з небезпечними матеріалами, за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора. У межах кримінального провадження Державною екологічною інспекцією Столичного округу подано позов на відшкодування завданої шкоди.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Міністерство освіти і науки України повідомляє про початок другої фази підготовки до впровадження інноваційного освітнього застосунку “Мрія”.

Головне