На Київщині викрили посадовців, які заволоділи державною землею та збиралися її продати

На Київщині викрили посадовців, які заволоділи державною землею та збиралися її продати

Співробітники Національної поліції викрили чинних і колишніх посадовців державного земельного кадастру на Київщині, які завдали державі понад 105 млн гривень збитків. 

За даними Нацполу, зловмисники шахрайським шляхом заволоділи ділянкою, яка перебувала у володінні Національного природного парку "Голосіївський" і хотіли її продати.

"Група осіб, які займали керівні посади в держпідприємстві, використовуючи службове становище, здійснили підробку державного акту на право власності земельною ділянкою площею 8 гектарів. У подальшому шахраї зареєстрували вказаний акт у Національній кадастровій системі України та в системі реєстрації речових прав на нерухоме майно. 

Після незаконного заволодіння землею, зловмисники розпочали пошук потенційних покупців на неї. У січні поточного року члени злочинної групи намагались легалізувати свої дії та здійснити незаконний продаж земельної ділянки, розмістивши оголошення про її продаж у мережі інтернет, проте завдяки злагодженій роботі правоохоронців протиправні дії було припинено", - йдеться у повідомленні.

Вилучені правоохоронцями у фігурантів справи документи свідчать про те, що завдані державі збитки перевищують 105 млн грн.

Слідчі Нацполіції зібрали необхідні докази та оголосили підозру п’ятьом членам організованої злочинної групи відповідно до ч. 5 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою). Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", оперативники київської поліції спільно зі слідчими розслідують протиправні дії посадовців Київського метрополітену, які призвели до аварійного підтоплення та просідання ґрунту на ділянці синьої гілки метро у грудні 2023 року.

Головне