На Київщині чоловік підірвав гранату посеред вулиці: є постраждалі

На Київщині чоловік підірвав гранату посеред вулиці: є постраждалі

На Київщині чоловік кинув гранату на вулиці, внаслідок чого постраждали він та ще одна жінка. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Київській області.

За даними правоохоронців, інцидент стався у Сквирській громаді.

"У Сквирській громаді чоловік вийшов з місцевого магазину та кинув гранату. Через спричинений вибух, травмувалась перехожа та сам зловмисник", - йдеться у повідомленні.

Інформацію про вибух у правоохоронні органи повідомила очевидиця інциденту. Вона описала зловмисника, зокрема його зовнішність та одяг. Співробітники поліції відразу ж розпочали комплекс заходів щодо встановлення його особи та затримання.

"Оперативники в той же вечір затримали 32-річного правопорушника за його місцем проживання. Правоохоронці дізнались, що гранату зловмисник знайшов у селі за допомогою металошукача цьогоріч на початку квітня, яку забрав собі та незаконно зберігав у себе вдома", - розповіли у поліції.

Чоловіка затримали. Йому оголосили підозру (ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України) та помістили до ізолятора тимчасового тримання, йому загрожує до семи років за ґратами. 

За даними правоохоронців, зловмисник раніше уже мав проблеми із законом за побиття знайомої та зберігання холодної зброї.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Києві чоловік 1977 року народження кинув гранату у бік багатоповерхового будинку, після чого втік з місця події. Причиною цього вчинку став конфлікт між ним та його рідним братом через розподіл квартири.

Головне