На Хмельниччині викрили наркоугруповання: вилучено 5000 кущів канабісу на суму понад 10 млн грн

На Хмельниччині викрили наркоугруповання: вилучено 5000 кущів канабісу на суму понад 10 млн грн

Оперативники виявили і зупинили діяльність групи осіб, які виробляли та продавали амфетамін і канабіс у Хмельницькій області. Вилучили майже 5000 кущів канабісу на понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

В Хмельницькій області правоохоронці викрили злочинну організацію, яка спеціалізувалася на виготовленні та збуті наркотичних речовин. Лідером угруповання виявився 33-річний місцевий житель, який вже мав судимість за подібні злочини. Разом із чотирма спільниками він облаштував нарколабораторію в орендованому приміщенні, яка дозволяла виробляти до 500 грамів амфетаміну на місяць.

За цінами “чорного” ринку, грам амфетаміну коштує близько 1000 гривень, тому щомісячний дохід злочинців тільки від продажу цієї психотропної речовини становив приблизно пів мільйона гривень. Крім того, наркодилери вирощували коноплі на чотирьох прихованих ділянках у лісовому масиві, намагаючись уникнути викриття.

Під час обшуків, проведених із залученням спецпідрозділу СБУ “Альфа”, правоохоронці вилучили майже 5000 кущів конопель, пакети з канабісом, лабораторне обладнання, 17 мобільних телефонів, банківські картки, два автомобілі та інші докази злочинної діяльності. Загальна вартість вилученого канабісу на “чорному” ринку становить близько 10 мільйонів гривень.

Їм повідомлено про підозри за кількома статтями Кримінального кодексу, серед яких створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною   організацією, а також участь у ній (ч. 1 та 2 ст. 255), незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 307), посів або вирощування снотворного маку чи конопель (ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 310), а також Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів (ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 311). За ці злочини затриманим загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Розслідування та заходи з викриття наркоугруповання відбувалися за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури та спільно з управлінням СБУ в Хмельницькій області.

Як писали “Ми-Україна” раніше, оскароносний актор Майкл Дуглас відвідав Київ напередодні Саміту перших леді та джентльменів.

Головне