На Херсонському напрямку росіяни проводить ротації, - Гуменюк

На Херсонському напрямку росіяни проводить ротації, - Гуменюк

На Херсонському напрямку російська армія проводить ротації та намагається атакувати українські позиції на лівому березі.

Про це заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Ми бачимо, що вони проводять потужні ротації. Це означає, що в них не все дуже гарно і спокійно в їхньому війську. І це ми знаємо через те, що результати нашої протидії їх штурмовим діям призводять до великих втрат у них в підрозділах. І ми зараз спостерігаємо, що активність вони акцентовано перенесли ближче до сходу", - сказала Гуменюк.

За її словами, поки що вони не використовують бронетехніку, діючи в основному пішки та використовуючи легкові транспортні засоби, включаючи баги та мотоцикли. Це свідчить про те, що їхні танки та інша техніка готуються до подальшого використання

Вона також зазначила, що не вся техніка російських військ зосереджена біля лінії фронту, а частина знаходиться на захоплених територіях, де ворог має можливість облаштувати місця для її зберігання.

"Нам важлива ось ця далекобійна робота, яка знищить потенціал армії РФ до того, як вона застосує його в наступі. Тому ми продовжуємо точкову роботу по глибоким тилам ворога для того, щоб йому не було, що підтягувати собі як ресурси", - додала вона.

Також вона зазначила, що підтримка українських військових є надзвичайно важливою, особливо при використанні дронів та радіоелектронної боротьби.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська тимчасово припинили наступ на Лиманському та Куп'янському напрямках.

Головне