На Херсонщині почали розсилати повістки через "Укрпошту"

На Херсонщині почали розсилати повістки через

У Херсонській області почали надсилати повістки призовникам, військовозобов’язаним та резервістам через поштові відділення, зобов'язуючи чоловіків з'явитися до ТЦК.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної військової адміністрації.

Заступниця керівника Херсонської ОВА Ольга Малярчук провела робочу зустріч із заступником начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександром Самотєєм та директором із розвитку мережі "Укрпошти" в Миколаївському та Херсонському регіонах Володимиром Очеретнюком.

Обговорювали механізми складання та доставки повісток, які формуються на основі Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

В ОВА пояснили, що повістки підписуються начальниками ТЦК за допомогою електронного підпису та мають унікальний QR-код для ідентифікації. Після цього "Укрпошта" роздруковує та доставляє їх за місцем проживання військовозобов'язаних.

Отримавши повістку, чоловіки повинні з'явитися до ТЦК протягом 14 днів. У разі невиконання цього обов'язку, їх притягатимуть до адміністративної відповідальності, а дані передаватимуть до поліції для подальшого розшуку.

Малярчук підкреслила, що цей спосіб надсилання повісток через "Укрпошту" є законним:

"Розсилання повісток Укрпоштою є законною процедурою, що має забезпечити своєчасний виклик військовозобов'язаних до військкоматів та покращити мобілізаційну кампанію".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, до 9 листопада діятимуть відстрочки від мобілізації, після чого їх необхідно буде продовжити. 

Головне