На Херсонщині окупанти проводять примусовий призов молоді до армії рф, - Соболевський

На Херсонщині окупанти проводять примусовий призов молоді до армії рф, - Соболевський

Російські окупанти чинять тиск на місцеве населення Херсонщини, щоб змусити його підписувати контракти з армією рф.

Про це розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в ефірі “Ми-Україна”.

"Тиск є, вони намагаються заохочувати підписання контрактів із російськими військовими, але таких людей дуже мало. Ми достеменно знаємо лише про одиниці випадків", - заявив Соболевський.

Він підкреслив, що окупантам не вдалося створити навіть добровольчий батальйон із мешканців Херсонщини, про що раніше заявляли окупанти. Зараз вони змушені покладатися на примусовий призов місцевої молоді, обіцяючи, що її не відправлять до зони бойових дій.

"Обіцяють, що не будуть їх відправляти в так звану зону СВО, але всі прекрасно розуміють, чого варті ці обіцянки ворога", - додав Соболевський.

Місцеві мешканці максимально намагаються уникнути цього. Соболевський заявив, що зафіксовані випадки застосування насильства до молоді, яка відмовляється проходити медичні комісії та з'являтися до військкоматів.

Нагадаємо, Центр національного спротиву повідомляв, що у тимчасово окупованому Старобільську на Луганщині російські загарбники організували пропагандистські кампанії у школах, де старшокласників намагаються залучити до підписання контрактів з російськими військовими.

"Вербувальники" підкреслюють, що старшокласники, навіть якщо не підпишуть контракт, все одно будуть мобілізовані через рік-два, тому підписання контракту на їхню думку є більш вигідним варіантом із фінансової точки зору", - повідомляє ЦНС.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, загальні втрати ворога у війні проти України з початку повномасштабного вторгення складають 684 420 солдатів. Лише минулої доби ЗСУ ліквідували ще 1240 окупантів.

Головне