На Херсонщині через детонацію вибухівки загинула дитина

На Херсонщині через детонацію вибухівки загинула дитина

На Херсонщині внаслідок детонації вибухівки загинула 14-річна дитина, а в результаті російських обстрілів поранено чотири людини. Окупанти обстрілювали деокуповане правобережжя Херсонської області, завдаючи ударів з артилерії, мінометів, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє Національна поліція  України.

Минулої доби російські війська активно обстрілювали правобережжя Херсонської області, включаючи міста Херсон, Антонівка, Садове, Олександрівка, Придніпровське, Берислав, Новоолександрівка, Українка, Шевченківка та Зміївка. У результаті цих атак, зафіксовані пошкодження семм приватних будинків, п’яти автомобілів, закладу культури та складського приміщення.

Окупанти завдали ударів вісьмома керованими авіабомбами по Новоолександрівці, Українці та Шевченківці. У Шевченківці, де потужні вибухи зруйнували будинок культури і чотири приватні оселі, поранено 70-річного чоловіка та 72-річну жінку. В Українці влучання бомби спричинило пошкодження складського приміщення, де зберігалися сіно й зерно.

Використання дронів типу “FPV” стало причиною пошкоджень у Садовому та Антонівці, зокрема пошкоджено приватний будинок. Внаслідок обстрілів з артилерії у Корабельному районі Херсона, два житлові будинки зазнали серйозних пошкоджень.

Також, в Дніпровському районі Херсона, через дронові атаки пошкоджено п’ять автомобілів. 58-річний чоловік отримав уламкове поранення плеча 10 вересня в Антонівці через атаку російського безпілотника. Окрім цього, 18-річний хлопець постраждав від контузії 4 вересня внаслідок скиду вибухівки з БпЛА на автомобіль.

У деокупованому Посад-Покровському загинув 14-річний хлопець через детонацію боєприпасу у господарському приміщенні. Попередньо встановлено, що неповнолітній збирав металеві вироби, які приносив додому.

Поліція закликає громадян пояснити дітям небезпеку відвідування місць бойових дій та небезпечних предметів. Вони також нагадують не брати підозрілі предмети до рук, не розбирати їх та не розводити поруч відкритий вогонь. У разі виявлення підозрілих знахідок необхідно терміново звертатися до спецслужб.

Профільні служби продовжують працювати на місцях російських ударів, документуючи та усуваючи наслідки атак. Поліція за минулу добу отримала 220 заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, відкрито 18 проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупаційні сили у ніч проти 17 вересня обстріляли Херсонську облатсь керованими авіаційними бомбами. У результаті знищені Пункт Незламності та житлові будинки.

Головне