На Харківському напрямку зафіксоване масове отруєння окупантів через їжу

На Харківському напрямку зафіксоване масове отруєння окупантів через їжу

На передовій у Харківській області російські окупанти масово страждають від шлунково-кишкових інфекцій через неякісні їжу, воду та відсутність медикаментів.

Про це повідомляють в ОТУ "Харків" 19 вересня.

Ситуація на цьому напрямку залишається напруженою. Українські сили оборони продовжують відбивати наступи ворога.

У районі Глибокого російські війська проводять обмежені переміщення особового складу для заповнення втрат на передовій. Через низьку якість їжі та води серед солдатів 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії зафіксовано багато випадків отруєнь, що вплинуло на їхній моральний стан. Окупанти гостро потребують медикаментів.

Поблизу Липців загарбники накопичують сили для спроби відновити втрачені позиції. Вони також відновлюють зруйновану інфраструктуру зв'язку та фортифікаційні укріплення. У районі Стариці ворог дистанційно мінує підступи до своїх позицій і евакуює поранених.

У Вовчанську противник відправив невеликі групи особового складу на передові позиції та забезпечили їх медикаментами. Протягом минулої доби в місті сталося одне бойове зіткнення. Окупанти завдали кілька авіаударів та здійснили понад 400 обстрілів українських позицій.

Сили оборони України продовжують успішно знищувати ворожу техніку та живу силу. За останню добу втрати противника склали 85 осіб, з яких 24 загинуло, 59 - поранені. Ще двоє окупантів здалися в полон.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, українські сили протиповітряної оборони в ніч на 18 вересня успішно відбили повітряний напад російських окупантів. Що і скільки збили Сили ППО?

Головне