На Харківському напрямку за вчора наші бійці ліквідували 136 окупантів, – Генштаб

На Харківському напрямку за вчора наші бійці ліквідували 136 окупантів, – Генштаб

Генеральний штаб ЗС України повідомляє про активні бойові дії на кількох напрямках:

  • на Харківському напрямку вчора наші бійці ліквідували 136 російських окупантів. Наразі там тривають три атаки ворога в районі Вовчанська, але ситуація перебуває під контролем українських військ.
  • на Куп'янському напрямку обстановка залишається напруженою. Від початку доби вже відбулося три бойових зіткнення з ворогом.
  • на Лиманському напрямку наші війська ведуть бій з окупантами неподалік населеного пункту Терни.
  • на Покровському напрямку вчора ворог зазнав значних втрат - 261 окупанта вбитими та пораненими. Українські захисники докладають зусиль, щоб не допустити просування російських військ вглиб нашої території. Ворог продовжує спроби прориву в районах Новоолександрівки, Сокола і Новопокровського.
  • на Придніпровському напрямку окупанти намагалися відтіснити наших захисників у районі Кринок, але втрат позицій допущено не було.

Минулої бойової доби росіяни продовжили інтенсивні атаки на позиції українських військ та мирні населені пункти. Ворог завдав три ракетних удари та здійснив 101 авіаційний наліт, використовуючи при цьому сім ракет та 70 коригованих авіаційних бомб (КАБ). Окрім цього, окупанти провели понад 3500 обстрілів із різноманітних типів озброєння. З них 89 обстрілів було здійснено з використанням реактивних систем залпового вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за добу відмінусували ще понад 1200 російських окупантів

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські військові у ніч з 7 на 8 червня 2024 року завдали чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши 14 засобів повітряного нападу.

Головне