На Харківському напрямку росіяни будують тунелі, аби підривати оборонні споруди ЗСУ

На Харківському напрямку росіяни будують тунелі, аби підривати оборонні споруди ЗСУ

На Харківщині російські загарбники будують підземні логістичні маршрути, щоб наблизитись до позицій українських захисників. Про це розповів представник пресслужби бригади НГУ "Хартія" Володимир Дегтярьов.

"Ця тактика ворога не нова. Ми її спостерігаємо ще з літа 2023 року, коли на Авдіївському напрямку вони використовували підкопи й робили тунелі, як в міських забудовах, щоб були логістичні шляхи, так і для того, щоб зробити довші тунелі, щоб підірвати якісь наші оборонні споруди", - зазначив він. 

Крім того, на Харківському напрямку українські бійці постійно оновлюють свої рішення, зберігаючи ефективний контроль над повітряним простором за допомогою дронів.

"Ми можемо підготуватися заздалегідь, не допустити підходу і якихось активних дій навіть невеликих груп. Не кажучи вже про якісь спроби прориву з використанням великої кількості техніки", - наголосив Дегтярьов.

Нагадаємо, що армія країни-агресорки росії посилює свої підрозділи поблизу Глибокого та проводить інженерні роботи неподалік Лукʼянців, що на Харківщині. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації намагається знищити у Куп’янську майже все, місто регулярно засипають КАБами. 

Головне