На Харківщині затриманий ДБР колаборант отримав понад 6 років ув’язнення

На Харківщині затриманий ДБР колаборант отримав понад 6 років ув’язнення

Дзержинський районний суд Харкова засудив до 6 років позбавлення волі колишнього майстра лісу державного підприємства “Куп’янське лісове господарство”.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Чоловіка визнали винним у колабораційній діяльності після захоплення російськими військами селища Борова на Харківщині.

Під час окупації чоловік отримав одну з керівних посад у так званому “окупаційному лісгоспі” та відповідав за видачу дозволів на вирубку дерев для потреб російських агресорів. 

Після звільнення села він майже 10 місяців переховувався від українських правоохоронців.

У липні 2023 року працівники ДБР встановили його місцеперебування та затримали. Після завершення розслідування суд виніс вирок, згідно з яким колаборанта засуджено до 6 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також його позбавлено права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про передачу у дохід України активів підсанкційних російських олігархів, зокрема Мірона Горіловського.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, агент ФСБ намагався вчинити замах на одного з посадовців Мелітопольської міськради на Запоріжжі. Контррозвідка Служби безпеки “по гарячих слідах” затримала його.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.