На Харківщині затримали агента фсб, який розвідував на кордоні з рф оборонні рубежі України

На Харківщині затримали агента фсб, який розвідував на кордоні з рф оборонні рубежі України

Чергового російського агента виявили та затримали співробітники Служби безпеки України на Харківщині. Чоловік збирав для ворога розвіддані про місце розташування та переміщення Сил оборони у прикордонні. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

За даними Служби безпеки, найбільше зловмисника цікавили напрямки руху важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ у районі звільненого Вовчанська.

"Для орієнтовного встановлення таких "маршрутів" фігурант обходив місцевість та шукав сліди танкових гусениць. Також він випитував "потрібну" інформацію у своїх знайомих місцевих жителів під виглядом побутових розмов. Крім того, російський агент намагався дізнатися про місця базування підрозділів СБУ та Національної поліції поблизу кордону з рф", - йдеться у повідомленні.

Також зрадник передавав росіянам дані про місця ворожих "прильотів" та наслідки таких ударів.

"Ще одним його завданням було створення власної мережі інформаторів, до якої мало ввійти якомога більше мешканців звільнених районів Харківщини", - додали у СБУ.

Чоловіка затримали під час виконання завдання ворога, а саме дорозвідки прикордонної території області.

Зрадником виявився 41-річний житель Вовчанська, якого у липні цього року дистанційно завербувала фсб рф. Окупанти помітили чоловіка через його прокремлівські погляди, які він озвучував серед оточуючих.

"Після вербування зрадник отримав від російської спецслужби інструкції щодо проведення розвідувально-підривної діяльності та обрав собі оперативний псевдонім "Лексус". Для комунікації з фсб їхній поплічник використовував анонімні чати в популярному месенджері", - йдеться у повідомлені.

Співробітники правоохоронних органів провели обшуки вдома у зловмисника та виявили і вилучили в нього мобільний телефон, який він використовував для комунікації з фсб. Зловмиснику вже оголосили підозру відповідно до за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Харкові та в Івано-Франківську співробітники СБУ виявили і затримали двох інтернет-агітаторів, які пропагували прокремлівські погляди. Зловмисники в анонімних акаунтах у соцмережі "Одноклассники" публікували антиукраїнські повідомлення та репостили заяви російських пропагандистів.

Головне