На Харківщині втрати рф склали 8 до 1 українця: головне з інтерв'ю Зеленського

На Харківщині втрати рф склали 8 до 1 українця: головне з інтерв'ю Зеленського

Наступ російських військ на півночі Харківської області розпочався трохи більше двох тижнів тому, і втрати на цьому напрямку становлять вісім росіян на одного українця.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню "Власть".

Він наголосив, що російському диктатору Володимиру Путіну байдуже на людські життя і те, якою мовою вони говорять. Путіну однаково байдужі як російські цивільні, так і військові.

"Їхній прорив у напрямку Харкова, який стався трохи більше двох тижнів тому, закінчився військовими жертвами 1 до 8, один українець на вісім росіян", - сказав Зеленський.

За словами президента, до цього тижня кількість загиблих окупантів становила близько 2-3 тисяч осіб.

"Та йому абсолютно начхати. Путін у цей час у лазні перебуває, чи де він там - у СПА, який показували не один раз? Він тим часом займається зовсім іншим. Але ручки він свої маленькі не відмиє, звичайно, від цього кровопролиття", - додав голова держави.

Головне з інтерв'ю президента:

  • Під ударом насамперед балтійські країни - Естонія, Литва, Латвія, і ми про це говорили всім нашим партнерам. На цих країнах можна спробувати перевірити реакцію НАТО.
  • Молдова, Казахстан - це найближчі цілі Російської Федерації.
  • Стратегічного союзу з Путіним не може бути в жодної з ваших країн. Ви всі під ударами на 100%.
  • Зв'язки ваших держав на рівні лідерів із Росією є саме через те, що вони намагаються балансувати. Вони бояться Путіна.
  • Їхній прорив у напрямку Харкова, який стався трохи більше двох тижнів тому, закінчився військовими жертвами 1 до 8, один українець на вісім росіян.
  • Я постійно отримую аналітику про вбивство російських військових. 2-3 тис. сімей втратили своїх дітей. Йому начхати. Путін у цей час у лазні перебуває, або де він там - у СПА.
  • Я просив президента Байдена і Європейський союз ввести санкції проти Кремля, Путіна, його оточення до моменту вторгнення. Але ніхто нас не чув.
  • Війна поміняла мене дуже сильно. Цінності, головні, які є: країна, сім'я, дім, діти - це номер один.
  • Китай - один із великих гравців - обіцяв незалежній Україні безпеку в Будапештському меморандумі, де всі наші гаранти, де всі ці країни, які повинні були захищати нашу незалежність?

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Вірменії гелікоптер з Пашиняном здійснив екстрену посадку.

Головне