На Харківщині окупант чекав на евакуацію 21 день, поки його не взяли в полон прикордонники

На Харківщині окупант чекав на евакуацію 21 день, поки його не взяли в полон прикордонники

Під час штурмових дій у Вовчанську, що на Харківщині, прикордонники підрозділу “Сталевий кордон”, взяли в полон чергового окупанта.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Ним виявився 34-річний уродженець Тверської області рф, який проходив службу на посаді стрільця. За його словами, основною мотивацією для участі у війні проти України стала можливість заробити гроші.

Полонений зізнався, що його підрозділ перетнув український кордон 10 травня саме у Харківській області. 12 травня, під час бою, він отримав поранення внаслідок скиду з безпілотника та був кинутий товаришами по службі в одній із будівель Вовчанська.

Окрім захоплення полоненого, прикордонники “Сталевого кордону” також успішно відбили 4 ворожі вогневі позиції та ліквідували 6 загарбників.

Нагадаємо, що Харківська обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом порушення законів війни щодо українських військовополонених на Харківському напрямку. Прокурори виявили відео, де російські військові завдають тілесних ушкоджень українським бійцям, імітують страту та змушують співати гімн СРСР.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Ізраїль поступово відмовляється від використання військового табору Сде-Тейман для утримання палестинських полонених, захоплених під час війни в Секторі Гази.

Головне