На Харківщині двох колаборантів засудили до 6 років в'язниці

На Харківщині двох колаборантів засудили до 6 років в'язниці

На Харківщині двох осіб було засуджено до 6 років ув'язнення з конфіскацією майна за співпрацю з ворогом. Місцеві жителі передавали російським кураторам інформацію про українських військових та мешканців своїх сіл. 

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

Обидва колаборанти перебували під вартою до винесення вироку.

Їм пред'явлено обвинувачення за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також вони будуть позбавлені права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України на 10 років.

Один зі засуджених – мешканець села Велика Шапівка Куп'янського району, який взявся за співпрацю з ворогом, обійнявши псевдопосаду "в. о. заступника начальника Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області" у червні 2022 року. Він веде облік суб'єктів господарювання, щодо яких можуть застосовуватися "заходи зовнішнього управління" від представників Росії. Також збирав та передавав російським військовим інформацію про учасників АТО/ООС у Куп'янському районі.

Другою особою, яку засудили, стала мешканка Харкова. Під час повномасштабного вторгнення вона виїхала з обласного центру на свою дачу у с. Москалівка Чугуївського району. У липні 2022 року вона добровільно обійняла псевдопосаду "помічника начальника Вовчанського територіального управління військової цивільної адміністрації Харківської області" та передавала "керівництву" дані та документи про місцевих мешканців.

photo_2023-11-15_13-00-04.jpg (101 KB)

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, двоє співробітників ДСНС загинули внаслідок повторного обстрілу Запоріжжя.

Головне