На Харківщині досі палає 14 осередків: ухвалено рішення про часткову евакуацію людей

На Харківщині досі палає 14 осередків: ухвалено рішення про часткову евакуацію людей

У Харківській області досі активні 14 осередків займання. Найкритичніша ситуація склалася в селі Андріївка Ізюмського району. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Місцева влада прийняла рішення про часткову евакуацію населення.

За словами Олега Синєгубова, евакуації підлягають мешканці трьох вулиць Андріївки, розташованих найближче до лісу. Це приблизно 250 осіб, яким буде надано допомогу для переміщення у безпечніші райони.

Рятувальники та місцева влада продовжують боротьбу з вогнем та вживають заходів для захисту населення від наслідків пожеж.

"Наразі ситуація повністю контрольована. Розгорнуті на місцях штаби. Розгорнуті на місцях цілодобові пункти спостереження, в тому числі для того, щоб оперативно задіювати додаткові ресурси на стабілізацію та ліквідацію пожеж. Чергує в нас і вже задіяна сільськогосподарська техніка, для того, щоб обкопувати населені пункти й протидіяти розповсюдженню пожеж, там, де вони йдуть по землі", — зазначив Олег Синєгубов.

Від початку поточного року в екосистемах Харківської області виникло понад 5 тисяч пожеж, з них 250 – лісові. Внаслідок займань цьогоріч знищено 338 споруд і будинків, травмовано 10 осіб.

Нагадаємо, на передовій у Харківській області російські окупанти масово страждають від шлунково-кишкових інфекцій через неякісні їжу, воду та відсутність медикаментів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська скинули вибухівку з безпілотника на Дніпровський район Херсона, в результаті поранення отримала 45-річна жінка.

Головне