На Харківщині до 6,5 років ув’язнення засудили очільника "лісгоспу" окупантів

На Харківщині до 6,5 років ув’язнення засудили очільника

Ленінський районний суд Харкова засудив колишнього лісничого з Балаклії до 6,5 років ув'язнення за співпрацю з окупантами під час захоплення міста.

Про це повідомляє ДБР 14 жовтня.

Слідчі з'ясували, що під час окупації Балаклії чоловік перейшов на бік російських сил і очолив місцевий лісгосп "Ізюмське лісове господарство," що стало частиною окупаційної адміністрації.

"Зрадник допомагав організовувати рубку дерев, яку потім передавали на потреби загарбників. Після звільнення Балаклії він переховувався, проте ДБР встановило його місцеперебування і затримало", - йдеться у дописі.

Колишній лісничий також закликав своїх колег підтримувати окупаційну владу та працювати на неї.

Рішенням суду його визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Суд призначив покарання у вигляді 6,5 років позбавлення волі з онфіскацію майна та заборону обіймати посади з організаційно-розпорядчими функціями.

В Харківській обласній прокуратурі додали, що вирок чоловік очікував, перебуваючи під вартою. У судовому засіданні він свою вину не визнав.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ затримали двох осіб за підозрою у встановленні прихованих відеокамер поблизу стратегічних об'єктів у Полтавській та Сумській областях

Головне