На Харківщині через російський обстріл загинула людина, ще двоє осіб отримали поранення

На Харківщині через російський обстріл загинула людина, ще двоє осіб отримали поранення

Російські окупаційні війська здійснили вдень 12 квітня обстріл Харківської області, внаслідок чого загинула одна людина і ще двоє отримали поранення. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

"12 квітня приблизно об 11:15 окупанти здійснили обстріл с. Моначинівка із використанням артилерії калібру 152 мм. Постраждали чоловік 72 років та 76-річна жінка. Потерпілі від госпіталізації відмовились, медики надали їм допомогу на місці. Пошкоджено житлові будинки.

Також сьогодні під ударом ворога було селище Купʼянськ-Вузловий. Загинув 64-річний чоловік. Попередньо, російські військові били по населеному пункту з артилерії", - повідомили у прокуратурі.

За фактом ворожих обстрілів розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Прокурори та співробітники поліції документують факти воєнних злочинів, вчинених представниками зс рф.

Як повідомляли "Ми-Україна", російське окупаційне військо практично щодня гатить по Харкову ракетами, дронами та керованими авіаційними бомбами. Ворог користується географічною наближеністю міста до кордону та високою швидкістю, з якою летять запущені боєприпаси.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.