На Карибах вирує шторм "Брет": людей закликають перейти до притулків

На Карибах вирує шторм

Тропічний шторм "Брет" приніс вітер і сильний дощ на острови у східній частині Карибського моря. Їх закрили для підготовки до потенційних зсувів і повеней.

Про це повідомило видання Associated Press. Як зазначається, епіцентр шторму був на заході від острова Сент-Вінсент та на південному-заході від острова Сент-Люсія. "Брет" рухався на захід зі швидкістю 28 км на годину, тоді як максимальна швидкість вітру становила 95 км на годину.

При цьому еропорти, підприємства, школи та офіси на островах Сент-Вінсент, Сент-Люсія, Домініка, Мартініка та інших були закриті до полудня четверга, 22 червня.

Прем’єр-міністр Сент-Вінсента і Гренадин Ральф Гонсалвес закликав людей перейти до державного притулку. Це необхідно зробити, якщо мешканці мають сумніви щодо міцності їхніх домівок. Жителі Сент-Люсії запасаються бензином, водою та їжею.

Попередження про тропічний шторм також діяло для Барбадосу, Домініки, Сент-Люсії та Сент-Вінсента і Гренадин.

За інформацією Національного центра спостереження за ураганами США в Маямі, очікується кількість опадів від 8 до 15 см на території, починаючи з французького острова Гваделупа на південь і до Сент-Вінсента і Гренадин, включаючи Барбадос.

"Брет" втратить силу після входу до східної частини Карибського моря і вщухне до неділі, 25 червня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україні оголосили штормове попередження. На заході України очікуються грози та шквали. Про це заявила прес-служба Укргідрометцентру.

Головне