На Карибах перевернувся загадковий корабель: через розлив нафти в районі оголошено НС (фото)

На Карибах перевернувся загадковий корабель: через розлив нафти в районі оголошено НС (фото)

Загадковий корабель, що сів на мілину поблизу Тринідад та Тобаго ще у середу та з якого стався масштабний вилив нафти, змусив місцеву владу оголосити в регіоні надзвичайну ситуацію.

Як пише CBS News, нафта вже покрила численні пляжі на узбережжі Тобаго, витік охопив майже 16 км берегової лінії. Місцевому населенню прибережного села Ламбо порадили носити маски або тимчасово переїхати з небезпечно території.

Уряд опублікував у соцмережах супутникові фото, які показують постраждалі райони.

"На знімках видно характерну пляму, що походить від перевернутого затонулого судна. Крім того, на розливі видно помітні смуги густої, схожої на чорну речовини речовини", - вказано у повідомленні.

Окрім фахівців, зокрема дайверів, до зупинення витоку нафту долучились сотні місцевих добровольців. НС сталась як раз в розпал карнавалу, поставивши під загрозу місцевий туристичний бізнес, який має вирішальне значення для економіки країни, що складається з двох островів.

Прем'єр-міністр Кіт Роулі допускає, що загадковий корабель може бути замішаний у нелегальному бізнесі. 

"Ми не знаємо, кому воно належить. Ми гадки не маємо, звідки воно взялося, і ми також не знаємо всього, що на ньому знаходиться", - наголосив він. 

Водолази не виключають, що перед тим, як сісти на мілині, судно, ймовірно, буксирували. Надзвичайники заявили, що на момент обстеження на кораблі завдовжки у 100,5 м "не було жодних ознак життя".

Роулі прогнозує, що витрати на очищення, ймовірно, будуть високими.

"Це НС і тому її доведеться фінансувати як надзвичайні витрати… Треба знайти гроші та розставити пріоритети. Тож це пріоритет, і ми маємо відреагувати", - зазначив прем'єр. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, торік у травні ООН здійснила операцію і перекачування більш як 1 мільйона барелів нафти з супертанкера Safer, який багато років стояв без нагляду біля Ємену. Через руйнування корабля потенційно міг відбутися катастрофічний за своїми масштабами розлив нафти.

Головне