На Івано-Франківщині викрили схему розкрадання коштів на поставках продуктів для ЗСУ

На Івано-Франківщині викрили схему розкрадання коштів на поставках продуктів для ЗСУ

Поліція виявила злочинну схему постачання небезпечного спреду замість вершкового масла для військових частин в Івано-Франківській області, завдавши збитків на 580 000 гривень.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Між оборонним відомством та комерційними структурами було укладено договори на постачання вершкового масла для військових частин, дислокованих в Івано-Франківській області, загальною вартістю 10 мільйонів гривень. Однак постачальник за цінами дорого масла передав дешевий спред з пальмовою олією, який небезпечний для здоров’я.

Зокрема, за одним з договорів, укладеним з компанією, що має зв'язки з депутатом Київради, сума завданих збитків становить майже 580 000 гривень. Отримані за фальсифіковану продукцію кошти були легалізовані шляхом нібито надання фінансової допомоги різним суб’єктам господарювання без фактичного повернення коштів.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області та слідчі обласної поліції провели обшуки в офісах постачальників та за місцями проживання підозрюваних. На основі зібраних доказів керівникові однієї з компаній оголошено підозру у службовому підробленні (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366), шахрайстві (ч. 4 ст. 190) та легалізації злочинних доходів (ч. 2 ст. 209) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного. Продовжуються заходи для встановлення остаточної суми завданих збитків і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми. За скоєне керівникові компанії може загрожувати до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Німеччина надасть Україні ще 100 мільйонів євро допомоги цієї зими. Про це повідомила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Молдови 17 вересня.

Головне