На горі Піп Іван Чорногірський настала справжня зима (фото)

На горі Піп Іван Чорногірський настала справжня зима (фото)

На горі Піп Іван Чорногірський, що в Карпатах, настала справжня зима. Температура там опустилась до -9 градусів. Про це повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост на сторінці у Facebook.

Як зазначається, станом на 10 ранку в неділю, 19 листопада, на горі було ясно та штиль. Водночас температура повітря становила -9 градусів.

Крім того, ДСНС в Івано-Франківській області повідомило, що кожен турист, який перебуває на гірському відпочинку, має бути відповідальним. Ті, хто збираються у зимовий похід, повинні мати фізичну підготовку та витривалість. Також слід мати відповідне спорядження, одяг, взуття, техніку, аптечку, запас їжі та води.

Спорядження, яке береться в похід, повинно бути зручним, легким та функціональним, а одяг має захищати від вітру і вологи. Взуття туристів має бути надійним, пишуть у ДСНС. Перед мандрівкою також варто ретельно перевірити прогноз погоди. При погіршенні погоди краще скасувати похід.

Також рятувальники радять не робити подібні мандрівки самостійно - краще йти з досвідченим гідом. Необхідно зареєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Закарпатській області в горах у четвер, 9 листопада, на одній з канатних доріг через аварію на підйомнику застрягли люди. На момент зупинки на його кріслах перебувало понад 20 людей, включно з дітьми. Інцидент трапився на катаній дорозі у селищі Міжгір’я, що розташоване у Хустському районі.

Головне