На Харківщині жінка передавала інформацію про ЗСУ сину, який пов‘язаний з ФСБ

На Харківщині жінка передавала інформацію про ЗСУ сину, який пов‘язаний з ФСБ

Служба безпеки затримала ще двох поплічників агресора під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області.

Про це пише прес-центр СБУ.

За даними слідства, жінка збирала інформацію про переміщення та місця базування українських військових на території м. Вовчанськ та інших населених пунктів Чугуївського району Харківської області.

Дані вона передавала своєму сину, який наразі проживає у рф та пов’язаний з російськими спецслужбами.

До протиправної діяльності представник країни-агресорки крім матері також залучив свого давнього знайомого – мешканця м. Вовчанськ.

Обидва підозрюваних коригували ворожі удари по українських позиціях. Інформацію вони передавали через мобільний зв‘язок, тому що представник рф перед переїздом на територію держави-агресора тривалий час мешкав у Вовчанську та добре орієнтувався на місцевості.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, СБУ викрила в Полтавській області ділків, які постачали до росії спеціальне обладнання для виробництва зенітних ракетних комплексів С-300.

До організації оборудки причетний керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, який має підконтрольний бізнес на території росії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, від російської агресії постраждали щонайменше 1453 українських дітей.

Головне