На Харківщині через бойові дії без світла залишаються 28 тисяч абонентів, - Міненерго

На Харківщині через бойові дії без світла залишаються 28 тисяч абонентів, - Міненерго

На Харківщині через бойові дії без світла залишаються 28 тисяч абонентів. Про це повідомили у Міненерго.

"У Харківській області через обстріл пошкоджено повітряну лінію 110 кВ. Через це знеструмлена підстанція 110 кВ", - йдеться у повідомленні.

Ремонтні роботи розпочнуться з дозволу військових. Загалом по області через пошкодження мереж внаслідок бойових дій без світла залишаються 28 тисяч абонентів.

Без електроенергії залишаються споживачі у Донецькій, Запорізькій, Сумській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський виступаючи на Форумі оголосив про заснування в Україні нового альянсу у сфері озброєння, учасниками якого можуть стати виробники військової техніки та зброї з будь-якого куточка світу. Станом на зараз до Альянсу оборонних індустрій приєдналися вже 38 компаній із 19 країн.

Також глава держави розповів присутнім про успіхи нашої країни у створенні першого у світі флоту морських ударних дронів та наголосив на тому, що Україна спромоглася розпочати власне виробництво гармат та снарядів за стандартами Організації Північноатлантичного договору.

Як писав “Ми-Україна” раніше, авіабудівельна турецька компанія Baykar, відома виробництвом БпЛА Bayraktar та Kızılelma, анонсувала інвестування в Україну 100 мільйонів доларів. Ця сума буде спрямована на реалізацію трьох проєктів.

Головне