На фронті загинула журналістка та військова Алла "Рута" Пушкарчук

На фронті загинула журналістка та військова Алла

На фронті 25 квітня загинула Алла Пушкарчук, відома під псевдонімом "Рута". Вона була журналісткою, редакторкою та мінометницею ЗСУ.

Про трагічну новину повідомив журналіст і військовий Дмитро Крапивенко у Facebook.

За його словами, Алла загинула в Донецькій області в результаті обстрілу.

"Сьогодні загинула Алла Пушкарчук ("Рута"). Тендітна дівчина, що пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 38 років Чорнобильській трагедії: чому сталась аварія та які її наслідки

Останній раз вони розмовляли у цьому році. Домовилися написати один одному, "коли будуть якісь хороші новини". Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути.

"Алла була з того покоління, що дорослішало на війні і жадібно будувало плани на майбутнє. Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні в воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі", - написав він.

Алла Пушкарчук також працювала у виданні "Читомо" редактором стрічки новин та координувала проєкт "Люди з порожніх стільців".

Напередодні російські загарбники атакували залізницю на Донеччині, в результаті загинуло троє електромеханіка. Ще четверо осіб отримали поранення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Запоріжжі до кінця року планують збудувати не менше 10 підземних шкіл.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.