На фронті за добу зафіксовано 202 бойових зіткнення та понад 3500 обстрілів рф, - Генштаб

На фронті за добу зафіксовано 202 бойових зіткнення та понад 3500 обстрілів рф, - Генштаб

Війська рф продовжують спроби просунутися в глибину території України. Протягом минулої доби, 18 жовтня, відбулось 202 бойових зіткнення. Противник здійснив понад 3500 обстрілів по території України.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог завдав два ракетних удари, 64 авіаційні атаки, скинув 91 керовану авіабомбу, 78 реактивних систем залпового вогню та задіяв понад 1400 дронів-камікадзе. Під авіаудари потрапили населені пункти в Сумській, Донецькій, Харківській та Херсонській областях. Сили оборони завдали три удари по ворожих позиціях, знищивши три гармати та важливий об’єкт противника.

 Ситуація на фронті 19 жовтня 


На Курахівському напрямку в районах населених пунктів Желанне Друге, Новодмитрівка, Гірник, Новоселидівка, Курахівка, Георгіївка, Антонівка, Дальнє, Катеринівка та Костянтинівка окупанти 55 разів намагалися прорвати українські позиції.

На Покровському напрямку 35 атак за минулу добу відбили захисники України. Ворог намагався просунутись неподалік Романівки, Селидового, Променя та Михайлівки.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу досягла 23. Захисники України відбивали атаки окупантів в районах Голубівки, Синьківки, Новоосинового, Степової Новоселівки, Піщаного, Колісниківки, Вишневого та Лозової.

На Харківському напрямку війська рф чотири рази проводили наступальні дії в районі Вовчанська. 

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 14 атак противника. Основні зусилля армія рф концентрувала в районах Греківки, Дружелюбівки, Тернів, Макіївки та Торського.

На Краматорському напрямку загарбники намагались три рази просунутись вперед поблизу Часового Яру, Предтечиного та Ступочок. Ситуація контрольована. Ворог діяв за підтримки авіації - бив КАБами у районі Никифорівки.  

На Торецькому напрямку за підтримки бомбардувальної авіації ворог сім разів атакував у районах Торецька та Деліївки.  

На Времівському напрямку 10 атак противника зупинили оборонці України в районі Новоукраїнки та Богоявленки.  

На Оріхівському напрямку окупаційні війська один раз штурмували позиції Сил оборони в районах Новоданилівки.  

На Придніпровському напрямку противник здійснив шість марних спроб захопити позиції українських захисників. 

На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.  

На кордоні з Чернігівською областю противник проводить розвідувальну діяльність та артилерійські обстріли.  

Крім того, на Курщині противник за минулу добу завдав 36 авіаударів, застосувавши 54 КАБи та здійснили понад 200 обстрілів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, втрати армії російської федерації у війні проти України збільшились на ще 1380 солдатів. Загалом за час повномасштабної війни окупанти втратили 677 180 своїх військовослужбовців.

Головне