На фронті за добу відбулося 39 зіткнень, триває наступ ЗСУ на Мелітопольському напрямку

На фронті за добу відбулося 39 зіткнень, триває наступ ЗСУ на Мелітопольському напрямку

За минулу добу на фронті відбулося 39 бойових зіткнень. Водночас Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

Про це повідомляє Генштаб.

Ворог завдав 10 ракетних, 69 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.

На Лиманському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку сили артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі Авдіївки. Також тут ворог завдав авіаційного понад 15 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару неподалік Ольгівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Зміївка, Антонівка, Херсон Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на початку вересня британська розвідка розповіла, як рф намагається захистити від атак Кримський міст.

Керченська протока є вузьким місцем для військового матеріально-технічного забезпечення російських військ на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. рф надто залежить від Кримського мосту та поромів для перетину проток, зазначають експерти.

“росія використовує широкий спектр засобів пасивного захисту, як генератори диму і підводні бар’єри, поруч із активними засобами – як системи ППО, щоб підвищити стійкість цієї переправи і знизити ризики від майбутніх ударів. Такі масштабні заходи обумовлює важливість цього мосту і для логістики, і як символу російської окупації”, – йдеться у повідомленні.

Головне