На фронті за добу відбулося 30 бойових зіткнень

На фронті за добу відбулося 30 бойових зіткнень

Протягом минулої доби, 11 вересня, на фронті відбулося 30 бойових зіткнень між українськими та російськими військовими. Окупанти намагалися прорвати оборону в Донецькій та Луганській областях.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу Збройних сил України за 12 вересня.

Протягом минулої доби росіяни завдали 10 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснили понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільних об’єктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки. Зокрема постраждали мирні жителі Кривого Рогу.

Також минулої ночі росія атакувала Україну 12 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Всі 12 ударних безпілотників знищили сили протиповітряної оборони України.

Водночас авіація Сил оборони минулої доби завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рф. А підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 12 артилерійських засобів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління та склад боєприпасів.

У Генштабі констатували, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається досить складною.

Так, на Куп’янськомуЛиманському та Бахмутському напрямках окупанти не полишають спроб прорвати українську оборону в районах Новоселівського Луганської області, Оріхово-Василівки та Кліщіївки Донецької області. Також завдали авіаційних ударів біля Синьківки, Іванівки Харківської області, а також Надії, Новоєгорівки, Діброви, Білогорівки Луганської області.

На АвдіївськомуМар’їнському та Шахтарському напрямках росіяни безуспішно намагалися прорвати оборону українських захисників в районах Авдіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.Також противник завдав авіаційних ударів поблизу Авдіївки, Пречистівки, Урожайного й Старомайорського Донецької області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські військові мали успіх на південь та південний схід від села Роботине Запорізької області. Водночас відбивали атаки російських окупаційних військ там та на інших напрямках.

Головне