На фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 15 атак під Мар'їнкою

На фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 15 атак під Мар'їнкою

Протягом минулої доби відбулося понад 30 бойових зіткнень. Сили оборони продовжують ведення оборонних дій на сході та наступальної операції на півдні України, звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Війська рф завдали два ракетні та 40 авіаційних ударів, здійснили понад 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і по цивільних об’єктах.

Сьогодні вночі окупанти атакували Україну 32 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, з яких 25 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Більшість ударних БпЛА російські окупанти спрямували на Київщину.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

В районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону ЗСУ в районах Берестового, Оріхово-Василівки, Богданівки. Тривають жорсткі бої в районі Кліщіївки.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках  українські воїни відбили близько 15 атак ворога в районі Мар’їнки.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони ведуть наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в особовому складі та техніці, змушують відходити із займаних позицій.

Підрозділами ракетних військ уражено шість артилерійських засобів, один зенітно-ракетний комплекс, один район зосередження особового складу та один склад паливно-мастильних матеріалів військ рф.

Як писали "Ми-Україна" раніше, станом на ранок 10 вересня загальні бойові втрати росії з початку повномасштабного наступу на Україну 24 лютого становлять близько 268 630 військовослужбовців.

Головне