На фронті відбулось 96 боїв, найгарячіше на Курахівському напрямку, - дані Генштабу

На фронті відбулось 96 боїв, найгарячіше на Курахівському напрямку, - дані Генштабу

Українські захисники продовжують відбивати атаки російських військ, завдаючи їм втрат у техніці та живій силі. Від початку доби 15 жовтня вже відбулося 96 бойових зіткнень. Найбільше боїв зафіксовано на Курахівському напрямку. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Курахівському напрямку армія рф атакувала 30 разів у бік Кремінної Балки, Новодмитрівки, Цукуриного, Новоселидівки, Георгіївки, Костянтинівки, Антонівки та Катеринівки. 16 спроб окупантів просунутися вперед вже відбито.

На Покровському напрямку від початку доби окупанти здійснили 14 спроб потіснити захисників України із займаних позицій в районах Новотроїцького, Миролюбівки, Променя, Красного Яру, Селидового та Крутого Яру. ЗСУ стримують натиск та відбили 11 атак противника, три боєзіткнення - ще тривають. Водночас авіація противника бомбардувала населений пункт Суха Балка, скинувши три КАБи.

На Куп’янському напрямку ворог 18 разів атакував позиції підрозділів України у районі Кучерівки, Новоосинового, Грушівки, Піщаного, Глушківки, Лозової, Кругляківки та Вишневого. 11 боєзіткнень досі тривають.  

На Харківському напрямку противник безрезультатно штурмував позиції українських підрозділів у районі Вовчанська та Стариці.  

На Лиманському напрямку ворожа армія за підтримки штурмової авіації здійснила 13 атак на позиції українців поблизу Греківки, Макіївки, Невського, Зарічного та Торського. Дев’ять боєзіткнень завершилися, ще чотири - тривають.  

На Краматорському напрямку підрозділи Сил оборони відбили дві атаки російських загарбників поблизу Калинівки та Предтечиного.  

На Торецькому напрямку відбулося сім ворожих атак у районі Торецька, Дачного та Щербинівки. Вдалось відбити всі атаки. Ворог концентрує свої зусилля на Торецьку, активно застосовуючи бомбардувальну авіацію.   

На Времівському напрямку відбулося одне боєзіткнення поблизу Роздольного.

На Оріхівському напрямку окупаційні війська атакували поблизу Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку ворог один раз штурмував позиції оборонців України.

Крім того, на Курщині авіація рф продовжує завдавати ударів КАБами по своїй території. Наразі відомо про п’ять авіаційних ударів із застосуванням восьми авіабомб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, армія рф збільшила кількість страт українських військовополонених за останній рік. Ці злочини є непоодинокими інцидентами, а цілеспрямованою політикою рф.

Головне