На фронті минулої доби сталося 169 боєзіткнень

На фронті минулої доби сталося 169 боєзіткнень

На фронті зафіксовано 169 бойових зіткнень між українськими захисниками та російськими загарбниками. Про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України.

Противник продовжує активні наступальні дії, завдавши шість ракетних та 71 авіаційний удар, а також здійснивши 4672 обстріли, з яких понад 180 - із реактивних систем залпового вогню.

Найгарячіші точки протистояння:

  • Лиманський напрямок: 30 відбитих атак
  • Покровський напрямок: 24 ворожі спроби прориву
  • Курахівський напрямок: 24 атаки противника
  • Куп'янський напрямок: 14 ворожих атак
  • Українські захисники успішно відбивають атаки на Харківському, Сіверському, Краматорському, Торецькому,
  • Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках.

Сили оборони України завдали вісім ударів по районах зосередження ворога, знищивши два пункти управління, артилерійську систему, вертоліт і базу паливно-мастильних матеріалів.

На Волинському і Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін. Триває операція Сил оборони України в Курській області Росії.

Генштаб закликає громадян бути пильними та дотримуватися правил безпеки в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, російське окупаційне військо здійснило масовану атаку на Запорізьку область, завдавши 474 удари по 11 населених пунктах регіону протягом останньої доби. В обласному центрі поранено шестеро цивільних, є руйнування цивільної інфраструктури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, балістичний удар по Одещині в ніч на 11 жовтня прийшовся по одному з фермерських господарств Одеського району. Ракетний обстріл обірвав життя чотирьох людей, від уламків постраждали також коні.  

 

Головне