На Франківщині звільнили засуджених для мобілізації в ЗСУ

На Франківщині звільнили засуджених для мобілізації в ЗСУ

В Україні 350 в’язнів отримали умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби у Збройних силах України. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю The New York Times.

Йдеться про чоловіків з села Сураж Шумського району Тернопільської області, міста Виноградів Закарпатської області та села Доброгостів Дрогобицького району Львівської області.

За його словами, близько 20 тисяч ув’язнених і тих, хто перебуває в  СІЗО, мають можливість приєднатися до Сил оборони.

За словами Дениса Малюськи, мобілізуватися можуть і ті ув’язнені, які скоїли умисне вбивство, але якщо злочин не був вчинений з обтяжуючими обставинами, такими як сексуальне насильство.

"Вони хочуть знати, яка якість підготовки, чи задоволені нові солдати та колишні в’язні, чи належним чином до них ставляться", – сказав Денис Малюська.

Нагадаємо, серед загиблих внаслідок ракетного удару росії по гіпермаркету "Епіцентр" 25 травня у Харкові – мати та її 12-річна донька Марія. Про це повідомила Парафія святого Миколая Чудотворця Української греко-католицької церкви.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державне бюро розслідувань викрило посадовця Приморського районного ТЦК та СП Одеси, якого підозрюють в організації масштабної схеми заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації.

 

 

Головне