На Філіппінах під час католицької меси пролунав вибух: понад 50 поранених

На Філіппінах під час католицької меси пролунав вибух: понад 50 поранених

Філіппінські збройні сили встановили підвищений рівень готовності після того, як стався вибух під час католицької меси в університеті на південному заході країни. В результаті чотири людини загинули, поранення отримали щонайменше 50.

Про це повідомляє The Guardian.

Президент Фердинанд Маркос-молодший рішуче засудив "безглузді та найогидніші акти", вчинені іноземними терористами, та закликав до спокою. Він вказав, що національна поліція та збройні сили забезпечать захист громадян і невідкладно притягнуть винних до відповідальності.

Уряд підозрює ісламський теракт через події, які розгорнулися в Мараві в 2017 році, коли місто було облоговане бойовиками "Ісламської держави".

Вибух призвів до паніки серед вірян, що знаходилися на службі. Національні війська та поліція оточили місце події, розпочали розслідування, та встановили контрольно-пропускні пункти по місту.

Регіональний військовий командувач визначив інцидент як "терористичний акт". Щонайменше чотири людини загинули, а близько 50 були госпіталізовані з легкими травмами.

"Зараз ми перебуваємо в стані підвищеної готовності, і наші війська залишаються пильними, оскільки ми визначаємо мотиви та ідентифікуємо винних, щоб дійсно встановити, хто за цим стоїть", - сказав регіональний військовий командувач генерал-майор Габріель Вірей III.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Луганській області окупанти заборонили святкувати День Святого Миколая.

Головне