На Евересті знайшли останки Ендрю Ірвіна, який зник століття тому

На Евересті знайшли останки Ендрю Ірвіна, який зник століття тому

На Евересті знайшли останки, ймовірно, британського альпініста, який зник у 1924 році. Про це повідомляє ВВС.

Команда альпіністів, що працювала над документальним фільмом для National Geographic, натрапила на черевик під час танення льоду на льодовику. Експерти вважають, що цей черевик міг належати Ендрю Коміну “Сенді” Ірвіну, який пропав під час спроби піднятися на Еверест у червні 1924 року разом із напарником Джорджем Мелорі. Тіло Меллорі було знайдене американським альпіністом лише в 1999 році. Востаннє їх бачили живими 8 червня 1924 року, коли вони вирушили на вершину.

Для Джулі Саммерс, внучатої племінниці Ірвіна, ця знахідка стала справжнім шоком.

“Я була вражена... Ми вже втратили будь-яку надію на те, що знайдемо хоч якісь його сліди”, - зізналася вона BBC.

Саммерс виросла, слухаючи історії про свого дядька Сенді, який навчався в Оксфорді.

“У моєї бабусі була його світлина біля ліжка до дня її смерті. Вона сказала, що він був кращим чоловіком, ніж будь-хто будь-коли”, - розповіла вона.

Протягом років багато людей намагалися знайти тіло Ірвіна, адже альпініст мав з собою камеру з непроявленою плівкою, на якій, можливо, були знімки з вершини.

Наразі сім'я Ірвіна передала зразок ДНК для підтвердження, що знайдені залишки ноги з черевиком дійсно йому належать. Знімальна група майже впевнена у цьому. Всередині черевика знайдена шкарпетка з іменем “AC Irvine”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, суд в рф засудив співробітницю танкового заводу, яка продавала креслення Україні, до 12,5 років колонії.

Головне