На двох пунктах пропуску на кордоні - шалені черги, хоча інші пункти були порожні, - речник ДПСУ

На двох пунктах пропуску на кордоні - шалені черги, хоча інші пункти були порожні, - речник ДПСУ

Останніми днями люди обирають два ті самі пункти пропуску перетину кордону з Польщі до України. Це створило там величезні автомобільні черги. Водночас на інших пунктах пропуску черг майже не було.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". Як зазначається, у неділю, 2 квітня, на в’їзд в Україну в пункті пропуску "Краківець-Корчова" очікували близько 350 автівок, у "Шегині-Медика" – 120.

"При цьому інші пункти пропуску були майже порожні. Люди для себе обирають найбільш зручний логістично маршрут і, як правило, не цікавляться завантаженістю пункту пропуску. Обравши найоптимальніший, велика кількість людей одночасно може призвести до черг", - пояснив Демченко.

Речник ДПСУ також порадив громадянам користуватися інформаційними ресурсами суміжних країн - прикордонної служби, митної служби і країн, звідки вони слідують. Це допоможе ознайомитися із завантаженістю пунктів пропуску і обрати для себе потрібний, аби не очікувати в черзі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Державній прикордонній службі розповіли, хто може перетинати український кордон. Мова йде про урядовців у межах службового відрядження, чоловіки, які виховують дитину самі та на лікування з підтвердженням від МОЗ. За добу прикордонники затримують близько 20 людей, які намагаються незаконно перетнути кордон.

Крім того, Державна прикордонна служба попередила українців про фейк, який шириться мережею щодо обмеження виїзду за кордон юнакам від 15 років.  Наголошується, що оприлюднений у мережі “документ” містить безліч помилок, зокрема – русизми. 

Головне