На другому Саміті миру повинні бути представники росії, – Зеленський

На другому Саміті миру повинні бути представники росії, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський оголосив про плани розробити план для другого Глобального саміту миру до листопада, в якому, за його словами, мають брати участь російські представники.

Про це він заявив під час пресконференції 15 липня.

За його словами, наприкінці липня або на початку серпня відбудеться перша зустріч міністрів для обговорення висновків першого Саміту миру, що стосується енергетичної безпеки. Зустріч відбудеться, ймовірно, у Катарі.

У серпні планується зустріч у Туреччині щодо вільного мореплавства і продовольчої безпеки, а у вересні - у Канаді, де плануватимуться заходи щодо обміну полоненими і дітьми.

"Після цих трьох пунктів, якщо вони спрацюють, буде готовий повністю план реалізації всіх пунктів, і я ставив завдання, щоб у листопаді у нас був повністю готовий план", - підкреслив він.

Також Зеленський зауважив, що на його думку, представники рф мають бути присутні на Другому саміті миру. Він підкреслив важливість відкритості цього процесу для залучення інших країн світу, які мають важливі пропозиції до формування миру.

"Ми повинні максимально відкритими, і тоді в нас є шанс залучити не тільки наших близьких друзів з Європи, але й інші країни світу, які нам потрібні. Без них та їхніх пропозицій, хоч і не обов'язково з усіма речами погоджуватись, але ми повинні відкритими до діалогу", - додав президент.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський висловився щодо можливого обрання Дональда Трампа президентом Сполучених Штатів Америки. 

Головне