На Донеччині засуджено агента ФСБ, який передавав координати ЗСУ окупантам

На Донеччині засуджено агента ФСБ, який передавав координати ЗСУ окупантам

На Донеччині за матеріалами СБУ було засуджено до 15 років тюрми мешканця Мирнограда, який передавав російським окупантам координати українських військових об'єктів для прицільних ударів.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram. 

На Покровському напрямку. Зловмисник передавав окупантам геолокації штабів, опорних пунктів українських військ, а також позицій реактивної артилерії та бронетанкової техніки ЗСУ. За цими координатами рф планувала завдавати прицільних ударів із застосуванням керованих авіаційних бомб.

Російського агента затримали співробітники СБУ у січні цього року, після чого було проведено комплексні заходи для захисту позицій українських військових. Виявилося, що зрадник був завербований ФСБ дистанційно через інтернет. Він обстежував прифронтові території, фіксуючи розташування українських військ, і передавав ці дані через Google Maps своєму куратору.

Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і призначив покарання у вигляді 15 років тюрми з конфіскацією майна. 

Розслідування провели співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали 20-річного хлопця, який отримав завдання від російських спецслужб вчинити замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві.

Головне