На Донеччині залишається близько 334 тисяч цивільних

На Донеччині залишається близько 334 тисяч цивільних

В Донецькій області зараз залишаються близько 334 тисячі цивільного населення, рятувальники продовжують евакуювати мирних жителів. Про це повідомляє керівник відділу оперативно-чергової служби Донецької обласної військової адміністрація Дмитро Петлін.

"Триває евакуація цивільного населення з населених пунктів Донецької області... Станом на 15 жовтня поточного 2024 року на території Донеччини, підконтрольній українській владі, залишається близько 334 тис. осіб цивільного населення", - зазначив він.

Петлін наголосив, що в ході проведення заходів з евакуації органами влади усіх рівнів, добровольчих формувань, а також волонтерів на Донеччині проведена евакуація більш ніж 1 млн 163 тис. цивільних, в тому числі 175 700 дітей та близько 46 тис. осіб з інвалідністю.

Варто зауважити, що вакуація проводиться щодня. Жителі регіону отримують всю необхідну інформацію про їх перевезення та розміщення у безпечні регіони, в тому числі з безкоштовним проживанням.

"Продовжується робота про інформування населення стосовно евакуації. Оповіщення проведено загалом для близько 239 тисяч осіб і отримано 14 643 відмови від евакуації", - наголосив Петлін.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Харківщині триває евакуація цивільних з небезпечних території, у планах влади - вивезти ще близько 10 500 людей. 

Головне