На Донеччині у водоймі виявили 15 артснарядів 152-мм калібра (фото)

На Донеччині у водоймі виявили 15 артснарядів 152-мм калібра (фото)

Піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили 15 артилерійських снарядів 152-мм калібра, які виявили у одній із водойм Донеччини. 

За даними ДСНС, натрапила на небезпечну знахідку група підводного розмінування Служби порятунку під час обстеження ділянки річки Сіверський Донець у Краматорському районі. Боєприпаси знешкодили відразу ж після виявлення.

Водночас рятувальники нагадали жителям Донеччини, що нині у регіоні немає офіційно визначених та обладнаних місць для купання, тому від відпочинку на водоймах краще утриматися задля збереження власного життя.

Крім того, за даними ДСНС, протягом попередньої доби піротехнічні підрозділи ДСНС залучалися до обстеження території у Покровському та Краматорському районах, де виявили та знищили 19 одиниць вибухонебезпечних предметів на території площею 6,52 га та 0,05 га акваторії.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Державній службі України з надзвичайних ситуацій попередили українців про новий вид небезпеки - осколкові авіабомби ШОАБ-0,5, які мають вигляд невеликих "кульок".

Головне