На Донеччині Сили оборони знищили 13 ворожих танків

На Донеччині Сили оборони знищили 13 ворожих танків

Українські військові знищили 28 одиниць військової техніки російських військ на Таврійському напрямку протягом останньої доби, 12 грудня.

Про це заявив командир оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Серед знищених технічних засобів - 13 танків та 12 інших бронемашин, які були зафіксовані на Донеччині.

Загалом в оперативній зоні ОСУВ "Таврія" противник минулої доби здійснив три авіаудари, взяв участь у 80 бойових зіткненнях та здійснив 658 артобстрілів. Українські захисники продовжують стійку оборону на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Він зауважив, що загальні втрати ворога склали 401 особу, а знищено або пошкоджено 28 одиниць військової техніки, включаючи танки, бронемашини та артилерійські системи.

Нагадаємо, російська федерація за майже два роки війни позбулася в Україні 87% від загального обсягу наземних військ, які мала у наявності перед самим вторгненням в Україну у лютому 2022 року. Також агресор втратив дві третини наявних у армії рф танків за вказаний проміжок часу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, до 10 років ув’язнення було засуджено командира бойової машини рф, який катував та імітував страту цивільних мешканців Київської області під час окупації на початку повномасштабного вторгнення.

Головне