На Донеччині оголосили примусову евакуацію дітей ще з двох громад

На Донеччині оголосили примусову евакуацію дітей ще з двох громад

Примусову евакуацію дітей проведуть ще у двох громадах Донецької області. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Він нагадав, що у трьох громадах Донеччини примусова евакуація триває ще з квітня минулого року. 

"У частині прифронтових громад Волноваського, Покровського, Краматорського і Бахмутського районів примусова евакуація триває ще з квітня минулого року. Сьогодні ми ухвалили рішення розпочати її в окремих населених пунктах Мар’їнської та Очеретинської громад - зараз там досі знаходяться 72 дитини", - зазначив Філашкін.

Водночас він додав, що рішення про примусову евакуацію дітей ухвалили на засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"На жаль, не всі дорослі усвідомлюють свою відповідальність за життя і здоров’я власних дітей - і багато хто досі залишається на територіях, поблизу яких точаться активні бойові дії…

Діти не мають зростати на війні. Ми повинні зробити все необхідне, щоб діти Донеччини жили у відносній безпеці в далині від фронту", - наголосив Вадим Філашкін.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські загарбники від початку повномасштабного вторгнення на територію України вбили щонайменше 521 дитину, ще 1211 - постраждали.

Головне