На Донеччині евакуюють дітей з 28 населених пунктів

На Донеччині евакуюють дітей з 28 населених пунктів

З 28 населених пунктів Донеччини евакуюють понад три тисячі дітей. Родини вивозять на броньованому транспорті через постійні обстріли з боку окупантів.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України. 

Евакуацію здійснюють 20 груп, серед яких “Білі янголи”, парамедики поліції, працівники ДСНС, “Фенікс”, патрульна поліція та представники військових адміністрацій. Виїзд дітей з рідними проходить виключно на броньованому транспорті через активне застосування FPV дронів з боку окупантів. Для забезпечення безпеки пасажирів передбачено спеціальний захист – шоломи та бронежилети.

Евакуація проводиться за згодою батьків або законних представників. Супроводжувати дітей має один з батьків або представники опіки. Робочі групи перевіряють сім'ї в населених пунктах для встановлення точного числа неповнолітніх. Поліцейські об’їжджають вулиці, опитують сусідів та переконують громадян у необхідності порятунку дітей.

Станом на 6 серпня 2024 року, задіяно 13 евакуаційних груп, відпрацьовано 507 сімей, серед яких 689 дітей. За 7 серпня евакуювалися 372 сім'ї з 481 дитиною. Загалом підлягають евакуації 2462 сім'ї з 3903 дітьми.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у разі небажання батьків евакуювати своїх дітей із небезпечних прифронтових зон, правоохоронні органи мають повноваження застосувати адміністративні санкції. Більше того, в окремих випадках такі дії батьків можуть призвести до кримінального переслідування.

Головне