На Донеччині через ворожі обстріли знеструмило шахту

На Донеччині через ворожі обстріли знеструмило шахту

У Донецькій області через обстріли окупантів одна з місцевих шахт перестала отримувати живлення від енергосистеми. Дії ворога призвели до відключення повітряної лінії електропередачі і знеструмлення підстанції. 

Як пише Міненерго, без світла залишилась не лише шахта, а і побутові споживачі. На момент зникнення живлення під землею перебувало 20 гірників, усіх співробітників визволили упродовж кількох годин.

"Станом ранок залишаються знеструмленими вуглевидобувні підприємства однієї з державних компаній на Донеччині", - інформує відомство. 

Аварійні відключення світла фіксувались також і на Миколаївщині. Через обстріли армії рф відключилась повітряна лінія 150 кВ, що призвело до вимкнення електрики у абонентів у Миколаєві та Очакові.

Нагадаємо, у Міненерго повідомили, що окупаційне військо не припиняє завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі Донеччини, Херсонщини та прифронтових територіях Харківщини, Сумщини та Чернігівщини. Низка прифронтових ТЕС знаходяться у стані постійного ремонту і відновлення, тому що тільки їх полагодять - ворог знову по них б'є. Через регулярні знеструмлення, спричинені обстрілами, поблизу лінії фронту гірники часто опиняються під землею.

Як писав "Ми-Україна" раніше, лише минулого тижня через атаку противника по Кривому Рогу без живлення у місті залишилось дві шахти. На момент знеструмлення під землею перебувало більш як 100 шахтарів. 6 лютого в результаті обстрілу було знеструмлено підстанцію ПС 330 у Купʼянському районі на Харківщині, постраждало обладнання. 30 січня через бойові дії у Донецькій області було знеструмлено підстанцію, яка живила шахту та побутових споживачів.

Головне